Interjections of Approval

Definition with Examples

The interjection of approval is used to express a strong sense of approval for something like- Bravo, well done, absolutely, Good, very good, cheers, good job, great, brilliant, splendid etc

Examples of Interjections of approval

  • Bravo! To your success!
  • Absolutely! That’s exactly what I want!
  • Good! Keep it up!
  • Cheers! To our team’s success!
  • Great! We will meet as scheduled.
  • Brilliant! You did a wonderful job!
  • Splendid! You performed best than others.

Worksheets/Exercises/Activities with Answers

Fill in the Blank Exercises/Activities on Interjections of Approval with Answers:

Complete the following sentences by filling in the proper approval interjections in the blank spaces, also verify your answer with the answers provided in the end.

1) _________ He scored a goal! bravo

2) _________ I am proud of you! well done

3) __________ I am going to the concert! absolutely

4) _________ You have got beautiful hand writing. Good

5)  _________ To your success and future!  cheers

6) _________ you are the best employee of the month. Good Job

7) _________ See you tomorrow in the meeting then. great

8) _________ You have done an outstanding job! Brilliant

9) ___________ You are a wonderful craftsman! Splendid

10) _________ I have got you back! Absolutely

11) ________ she crossed the finishing line within time. bravo

12) _________ Her performance was above average! Brilliant

13) _________ What a beautiful forest it is! splendid

14) __________ To all your future endeavors! cheers

15) _________ I will call you tomorrow on time as discussed. Great

MCQs Exercises/Activities/Worksheets on Interjection of Approval with Answers:

Choose the correct Interjections from the choices provided also cross check your answers with the answers provided in the end.

1) _________ He again won the championship!

  1. a) Cheers!
  2. b) Absolutely!
  3. c) Bravo!

2) _________  I am sure!

  1. a) Bravo!
  2. b) Absolutely!
  3. c) Good !

3) __________ To the victory!

  1. a) Cheers!
  2. b) Great!
  3. c) Good!

4) _________ what a beautiful weather!

  1. a) Absolutely!
  2. b) Good!
  3. c) Brilliant!

5) __________ what a view from above!

  1. a) Cheers!
  2. b) Ha ha!
  3. c) Splendid!

6) ________ You have made us proud!

  1. a) Well done!
  2. b) Cheers!
  3. c) Very Good!

7) _________ I appreciate your efforts!

  1. a) Cheers!
  2. b) Good Job!
  3. c) Bravo!

8) ___________ To our college team for their efforts in teaching poor children!

  1. a) Well done!
  2. b) Splendid!
  3. c) Cheers!

9) __________ You nailed it!

  1. a) Cheers!
  2. b) Bravo!
  3. c) Splendid!

10) __________You don’t need to worry!

  1. a) Absolutely!
  2. b) Bravo!
  3. c) Cheers!

11) ________ What a performance!

  1. a) Well done!
  2. b) Cheers!
  3. c) Splendid!

12) ________ I will pass on the message!

  1. a) Cheers!
  2. b) Great!
  3. c) Bravo!

13) __________ I completely agree with you!

  1. a) Good!
  2. b) Splendid!
  3. c) Cheers!

14) ________ That was a fearless act.

  1. a) Bravo!
  2. b) Cheers!
  3. c) Good!

15) ___________ It is mandatory as you said.

  1. a) Good!
  2. b) Absolutely!
  3. c) Great!

True or False Exercises/Worksheet/Activities on Approval Interjections with Answers:

Carefully go through the sentences and choose the appropriate Interjection from the list provided to complete the sentence. Verify your Answers with those provided in the end.

1) Bravo! What a great shot!

2) Bravo! I will take care of the kids!

3) Brilliant! For your new business and married life.

4) Great! See you in school tomorrow!

5) Cheers! You always finish your work on time.

6) Splendid! Her performance was outstanding!

7) Absolutely! It’s a six again!

8) Well done! You are showing improvement!

9) Ahoy! We both share the same ambition.

10) Bravo! The bats man scored a century.

11) Splendid! I will always be there for you.

12) Splendid! Beautiful landscape!

13) Good! To our new team and their future matches.

14) Bravo! You learned driving at last!

15) Great! I will take your car then!

Answers-

Fill in the Blanks- 1) bravo!, 2)well done!, 3)absolutely!, 4)good!, 5)cheers!, 6)good job!, 7)great!, 8)brilliant!, 9)Splendid!, 10)Absolutely!, 11)Bravo!, 12)Brilliant!, 13)Splendid!, 14)Cheers!, 15)Great!

MCQs- 1)c, 2)b, 3)a, 4)c, 5)c, 6)a, 7)b, 8)c, 9)b, 10)a, 11)c, 12)b, 13)c, 14)a, 15)b

True Or False- 1)true, 2)false, 3)false, 4)true, 5)false, 6)true, 7)false, 8)True, 9)false, 10)true, 11)false, 12)true, 13)false, 14)true, 15) true

2) Absolutely! I will take care of the kids!

3) Cheers! For your new business and married life!

5) Good job! You always finish your work on time!

7) Bravo! It’s a six again!

9) Great! We both share the same ambitions!

11) Absolutely! I will always be there for you!

13) Cheers! To our new team and their future matches.

Also Read it